Tylko zarejestrowani użytkownicy mają pełen dostęp do forum.

viaTOLL

Główne forum.

Moderator: JerryEvo

viaTOLL

Post #1 przez michaL1 30 cze 2011, 19:04

Wiecie jaką częstotliwość wykorzystuje viaTOLL.
noxo350gps
k208
pozdrownienia
michaL1
Pisarz
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 25
Dołączył(a): 19 lis 2008, 8:22
Pochwały: 3
Miasto: lodz
Wiek: 32
GG: 0

viaTOLL

Post #2 przez Mr Y 30 cze 2011, 19:14

Nie zastanawiałem się nigdy nad tym. Ale to jest to samo urządzenie co w Czechach i nie wykrywa tego AR. Produkuje to firma Kapsch.

Jutro będę testował jak viaTOLL pika w mojej służbówce :cymes: . . .
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0

viaTOLL

Post #3 przez michaL1 30 cze 2011, 19:25

Już znalazłem !5.8 GHz
noxo350gps
k208
pozdrownienia
michaL1
Pisarz
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 25
Dołączył(a): 19 lis 2008, 8:22
Pochwały: 3
Miasto: lodz
Wiek: 32
GG: 0

viaTOLL

Post #4 przez Mr Y 30 cze 2011, 22:39

Napisz jeszcze dlaczego jesteś zainteresowany tym urządzeniem i częstotliwością na jakiej pracuje ?
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0

viaTOLL

Post #5 przez Mr Y 01 lip 2011, 19:12

Dzisiaj śmigałem po A2 należącym do GDDKiA i viaTOLL nie pikał. Babeczka na końcu bramek otwierała wszystkim poj. ciężarowym. Także, jak to zwykle w Łódzkiem nie wypaliło na starcie =)) W zimę zaskoczenie i paraliż komunikacyjny a dziś nawet mimo, że w Radio Łódź podawali, że wszystkie FR są aktywne to i tak były puste :)) Za to od Częstochowy do Katowic 90% FR aktywne B-)

Mr Y
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0

viaTOLL

Post #6 przez Maciek 02 lip 2011, 10:18

Ja wczoraj odebrałem 9 takich urządzeń i zapytałem Pana, który mi to wydawał jak mam wrócić do domu bo na S8 są już bramki i zeżre mi kasę razy 9.
Pan zaproponował powrót inną drogą oraz schować urządzenia gdzieś głęboko z tyłu :D
uniden rd22 -> bel v995 -> bel rx65e -> escort 9500ix eu
Maciek
Pisarz
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 26
Dołączył(a): 14 mar 2010, 19:05
Miasto: Warszawa
Wiek: 19
GG: 0

viaTOLL

Post #7 przez Mr Y 03 lip 2011, 9:33

Tak Maciek, to może być problem. Pytał mnie też chłopak co wozi lawetą osobówki o to. Bo jak jedzie po samochód to ma poniżej 3,5T a jak wraca, to powyżej 3,5T. Więc rada jest taka: owinąć to urządzenie 10x alu-folią i do schowka ;-) . No bo kto będzie za każdym razem wyrejestrowywał to i rejestrował ponownie a wyłącznika nie ma. Może go też rozebrać i szukać baterii :-? Ale nie miałem jak dotąd takiej potrzeby .
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0

viaTOLL

Post #8 przez Maciek 03 lip 2011, 13:13

Co do lawety to tłumaczył mi człowiek żeby via tolla zaczepiać jak się ciągnie lawetę (przyczepę). Mówił że nie ma znaczenia czy jedziesz na pusto czy z samochodem, dmc wskazuje na więcej niż 3,5t.
uniden rd22 -> bel v995 -> bel rx65e -> escort 9500ix eu
Maciek
Pisarz
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 26
Dołączył(a): 14 mar 2010, 19:05
Miasto: Warszawa
Wiek: 19
GG: 0

viaTOLL

Post #9 przez Mr Y 03 lip 2011, 15:22

Maciek napisał(a):Co do lawety to tłumaczył mi człowiek żeby via tolla zaczepiać jak się ciągnie lawetę (przyczepę). Mówił że nie ma znaczenia czy jedziesz na pusto czy z samochodem, dmc wskazuje na więcej niż 3,5t.


No tak masz rację. Chyba, że wieziesz przyczepę na tkz. pace samochodu, bo tak niektórzy robią ;-) . W każdym razie, płacić czasem trzeba :tak:
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0


Powrót do Forum główne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron