Tylko zarejestrowani użytkownicy mają pełen dostęp do forum.

Fotoradary stacjonarne

Te stacjonarne i te przewoźne.

Fotoradary stacjonarne

Post #11 przez lukaszr 14 maja 2009, 16:16

Bury napisał(a):Czy to jest coś takiego jak tutaj :?: :lol:


Z tym kamuflażem to chyba lekka przesada nie uważacie ? ;-)
"Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie."
Avatar użytkownika
lukaszr
Redaktor naczelny
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 131
Dołączył(a): 16 kwi 2009, 14:45
Pochwały: 4
Miasto: Warszawa
Wiek: 30
GG: 0

Fotoradary stacjonarne

Post #12 przez widaw 24 wrz 2009, 11:56

Coraz częściej media informują o możliwości pomiaru prędkości oddalającego się pojazdu przez fotoradary stacjonarne.
Czy każdy fotoradar to potrafi? Czy można jego możliwość focenia 'od tyłu', określić po kształcie, wygladzie obudowy fotoradaru?
Bo nie sądzę żeby stary sprzęt, wyglądający jak domek dla ptaszków z okrągłym otworem na obiektyw potrafił wykonać taki pomiar.
Ciekaw jestem czy mam rację?
widaw
Nowy
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 sty 2008, 19:42
Miasto: Dhaki
Wiek: 99
GG: 0

Fotoradary stacjonarne

Post #13 przez tsuru 24 wrz 2009, 13:28

Patrząc na Twój wiek,to co Ci za różnica jak jest dokonywany pomiar,przecież i tak jeżeli jeszcze jeździsz to raczej wolno bo wiesz..... :) Ten z dziurką to raczej nie robi takiego pomiaru,najczęściej te stawiane na trójnogu i nawet te starego typu to robią,często mobilne AD9 w Skodach też praktykują na fotki z odjazdu. Jest to dla służb mundurowych trochę mało wygodne bo ustalanie sprawcy wykroczenia czasami jest trochę uciążliwe,więc najczęściej jak kasa stoi kilometr dalej to tak jest wtedy najczęściej ustawiany FR, coraz częściej u nas w kraju jest to praktykowane :tak: Te stacjonarne dokonują takich pomiarów bez żadnego problemu jak i te nowe tak i te stare ale rzadko są tak ustawiane. Są i takie co robią jednocześnie i z najazdu i z odjazdu.
tsuru
Ekspert
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 648
Dołączył(a): 03 sty 2008, 22:19
Pochwały: 15
Miasto: Zary
Wiek: 17
GG: 0

Fotoradary stacjonarne

Post #14 przez JerryEvo 24 wrz 2009, 13:29

Ogromna większość fotoradarów używanych w Polsce może robić zdjęcia w dowolną stronę. Natomiast zwykle nie mogą robić zdjęć w obie strony na raz.
Avatar użytkownika
JerryEvo
Ekspert
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 1419
Dołączył(a): 25 gru 2007, 22:32
Lokalizacja: Warszawa
Miasto: Warszawa
Wiek: 30

Fotoradary stacjonarne

Post #15 przez Adasi 06 gru 2009, 18:18

tsuru napisał(a):A tak wygląda "słupek"emitujący w paśmie K. Dane później uzupełnimy.
download/file.php?id=20


Koledzy mam pytanie, od jakiegoś roku używam rx65e, który wprowadził mnie w piątek w błąd i w efekcie minąłem w/w fotoradar mając 80-95 (tak mi się wydaje), ograniczenie było do 60. Naokoło było trochę samochodów, ja zmieniałem pas, godzina koło 10 rano ale była szarówa. Fotoradar był napewno nabity, jednak nie strzelił flashem. Czy mógł mi zrobić fotkę bez mrugnięcia ?
Adasi
Redaktor
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 71
Dołączył(a): 12 gru 2008, 13:30
Miasto: Lodz
Wiek: 24

Fotoradary stacjonarne

Post #16 przez JerryEvo 06 gru 2009, 18:27

W jaki sposób wprowadził Cię w błąd? Mówił, że to znak drogowy a to był FR? :jezyk:

FR może zrobić fotkę bez flasha. Jesli była to jednak szarówka to małe szanse by była to fotka czytelna. Jeśli słup nie ma zasilania sieciowego to mógł się wyładować akumulator od flasha. Mógł być także w środku fotoimitator.
Avatar użytkownika
JerryEvo
Ekspert
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 1419
Dołączył(a): 25 gru 2007, 22:32
Lokalizacja: Warszawa
Miasto: Warszawa
Wiek: 30

Fotoradary stacjonarne

Post #17 przez shalashaska 06 gru 2009, 18:38

Też twierdzę że fota robiona bez flasha bedzie nie czytelna, gdyz przedmiot bedący w ruchu sfotografowany bez flasha na bank wyjdzie rozmazany.
Avatar użytkownika
shalashaska
Redaktor naczelny
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 134
Dołączył(a): 08 wrz 2009, 8:23
Pochwały: 2
Miasto: Krakow
Wiek: 35
GG: 0
Tlen: shalashaska

Fotoradary stacjonarne

Post #18 przez Adasi 06 gru 2009, 18:50

Jest sobie droga na leciutkim łuku, pika mi już w K (wiedziałem, że to fałszywka na 1 kresce, która zawsze tam jest), jadę dalej, przestaje pikać, wymijam samochody prawym pasem, przeskakuje na środkowy i może na 30-50 metrów przed dojazdem do fotaradaru mam piknięcie jednokreskowe w K, pod samym radarem ma mam maksa. Przyzwyczajony do tego, że nigdy tamtejszy radar nie jest nabity i AR nie produkował się za bardzo, skapnąłem się po fakcie (tzn. jak mijałem słup fotoradaru wpatrując się w niego z niedowierzaniem). Dziwne również, że jak wracałem i wjechałem jakby w plecy fotoradaru jadąc pasem najbliżej jego, sygnał jednokreskowy w K pokazał się przy samym AR :| Kiedyś wydaje mi się było inaczej. Czy imitatory również mają obiektyw za szybką?


Choć nie ulega wątpliwości, że rx65e jest świetnym urządzeniem to szczerze powiedziawszy zastanawiam się nad jego sprzedażą, gdyż w ciągu roku kiedy zrobiłem ponad 50.000km, rx65e pomógł mi tylko w mówieniu czy radar jest nabity czy nie. Nie spotkałem jednego przenośnego, co do suszarek to tylko CB wydaje się być skuteczną ochroną.
Adasi
Redaktor
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 71
Dołączył(a): 12 gru 2008, 13:30
Miasto: Lodz
Wiek: 24

Fotoradary stacjonarne

Post #19 przez JerryEvo 06 gru 2009, 18:56

Imitator ma imitację obiektywu. Wieści donoszą, że FR zasilany z akumulatora czasami przy niskim napięciu jest nieaktywny ale emituje bardzo słabą wiązkę.
Z AR jest podobnie jak z parasolką - zaczniesz jeździć bez i nagle okaże się, że właśnie by się przydał.
Avatar użytkownika
JerryEvo
Ekspert
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 1419
Dołączył(a): 25 gru 2007, 22:32
Lokalizacja: Warszawa
Miasto: Warszawa
Wiek: 30

Fotoradary stacjonarne

Post #20 przez Mr Y 06 gru 2009, 21:41

Adasi napisał(a):Jest sobie droga na leciutkim łuku, pika mi już w K (wiedziałem, że to fałszywka na 1 kresce, która zawsze tam jest), jadę dalej, przestaje pikać, wymijam samochody prawym pasem, przeskakuje na środkowy i może na 30-50 metrów przed dojazdem do fotaradaru mam piknięcie jednokreskowe w K, pod samym radarem ma mam maksa. Przyzwyczajony do tego, że nigdy tamtejszy radar nie jest nabity i AR nie produkował się za bardzo, skapnąłem się po fakcie (tzn. jak mijałem słup fotoradaru wpatrując się w niego z niedowierzaniem). Dziwne również, że jak wracałem i wjechałem jakby w plecy fotoradaru jadąc pasem najbliżej jego, sygnał jednokreskowy w K pokazał się przy samym AR Kiedyś wydaje mi się było inaczej. Czy imitatory również mają obiektyw za szybką?

To na pewno kwestia słabej baterii po paru dniach focenia.

Adasi napisał(a):Choć nie ulega wątpliwości, że rx65e jest świetnym urządzeniem to szczerze powiedziawszy zastanawiam się nad jego sprzedażą, gdyż w ciągu roku kiedy zrobiłem ponad 50.000km, rx65e pomógł mi tylko w mówieniu czy radar jest nabity czy nie. Nie spotkałem jednego przenośnego, co do suszarek to tylko CB wydaje się być skuteczną ochroną.

Zdecydowanie musisz odwiedzić Biały Bór B-)
Obrazek
Obrazek
Mr Y
Moderator
Moderator
 
Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum
 
Posty: 683
Dołączył(a): 03 mar 2009, 16:17
Lokalizacja: Pd Poland
Pochwały: 11
Miasto: Silesia
Wiek: 33
GG: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Fotoradary

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron