Tylko zarejestrowani użytkownicy mają pełen dostęp do forum.

Ramer AD9 - przykłady wykrycia

Te stacjonarne i te przewoźne.

Post #31 przez Qbek 15 maja 2009, 22:33

Nie za mostem, a na prostej przed nim. Na wysokości niewybudowanej stacji paliw w kierunku do Wawy, nie Marek. Wisiał przy lusterku, stąd taki słaby wynik.
Qbek
Ekspert

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Pochwały: 5
Miasto: wonhock
GG: 0
Tlen: V1

Post #32 przez RESCUE1 15 maja 2009, 22:36

Potestowałem trochę inne umieszczenie Bela. I sa efekty.

Żeby nie dublować postów:

RX65e - testy i porównania ;-)
RX65e z fixem na Iskrę
RESCUE1
Pisarz

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Pochwały: 2
Miasto: Warszawa

Post #33 przez neo69 23 maja 2009, 8:33

Przetestowałem wykrywanie AD9 P przez RX65e w kolejnej lokalizacji - Prudnik.
Wykrywacz umieszczony na środku, wypoziomowany.
Przeniesienie go wyżej, pod lusterko nie poprawiło sytuacji.
Najazdy od tyłu: wykrywacz zaczyna popiskiwać po minięciu słupa.
Najazdy od przodu: pierwsze piknięcia z ok 250 m i pojedyncze sygnały do momentu zrównania się ze słupem (Highway, prędkość ok. 50-55 km/h). Przy Autoscan wykrycie ze 100-150 m. Odległości mierzone licznikiem samochodu + na oko. Wychodzi na to, że gdyby nie tablice ostrzegające przed FR, to pakuję się na Ramera bez szans na wyhamowanie. Na dobrą sprawę, FR wcześniej widać niż słychać, czyli podobnie jak w przypadku FR w Nysie.
Nakręciłem beznadziejnej jakości filmik w formacie mp4 za pomocą komórki - jak go załączyć?
--
neo69
Dobry ratownik to żywy ratownik!
neo69
Pisarz sztabowy

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Pochwały: 4
Miasto: Opole

Post #34 przez tsuru 23 maja 2009, 8:57

Neo69 potwierdzasz moje testy. Kiedyś pytając się kompetentną osobę o Rx65e czy w paśmie Ka ma znaczenie ustawienia Highwey czy AutoScan na wykrycie Ramera usłyszałem,ze nie. Jednak miałem tak jak Ty ,tylko odwrotnie na AutoScan Rx65e znacznie lepiej mi wykrywał AD9. Nie wiem czemu tak się dzieje ale to jest fakt. Ja osobiście posiadaczom Rx65e proponowałbym to sprawdzić i śmigać na ustawieniach bardziej korzystnych w wykrywaniu. Co do testu z odjazdem to przykre to co napisałeś ale prawdziwe. Dodam,że STi-R nie ma takiego problemu i rewelacyjnie z odjazdem daje radę w tym pasmie. 250m w wykryciu jest to dobry wynik,myślę,że spokojnie wystarczy aby wyhamować . 150m to już trochę lipa :idea:
Fajnie by było gdybyś umieścił filmik :)
tsuru
Ekspert

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Pochwały: 15
Miasto: Zary

Post #35 przez Drugi 23 maja 2009, 20:08

Moje doswiadczenie z wykryciem AD9. Na obwodnicy Radymna (w kierunku Rzeszowa) AD9 na słupie został wykryty z 600m. V1 (sw 3.872)
Drugi
Starszy pisarz

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Pochwały: 2
Miasto: Wa-wa

Post #36 przez marlon301 29 maja 2009, 0:55

z wczoraj spotkanie z RAMEREM AD9T straży miejskiej od tył i od przodu wykrycie około 100 metrów... :D

Komentarz

Autor postu otrzymał pochwałę
marlon301
Redaktor naczelny

Pochwały: 14
Miasto: lubuskie

Post #37 przez jarris 29 maja 2009, 6:31

No miło obejrzeć jak AR ratuje tyłek, a tak jak mówiłeś wielu polegnie..
V1 3.872 CB Ermes+Dacota V2
jarris
Pisarz sztabowy

Pochwały: 1
Miasto: Emmerich
GG: 3864442

Post #38 przez Chalek 29 maja 2009, 10:47

Pewnie nie jeden bez AR polegnie ale 100 czy 150 metrów przy najezdzie z przodu na takiej wiosce to przyznajcie mało zadowalający wynik, jedynie cieszy to ze z "odjazdu" Bel wykrył z 90 metrów ale to i tak mało jak by jechac dużo szybciej. Może w nowych seriach Ramerów jeszcze bardziej ograniczyli moc bo taki nagły spadek wykrywalności trochę zastanawia, chyba ze "Marlon301" z Twoim belem coś niedobrego sie dzieje albo masz szybę atermiczną bo widzę że innym samochodem niż kiedyś jeździsz...
Chalek
Pisarz

Ilość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forumIlość lat na forum

Miasto: Jelonka

Post #39 przez marlon301 29 maja 2009, 17:00

Co do wykrywania to nie mam pojęcia do czego to zależy bo ten sam fotoradar np w Krośnie Odrzańskim jak stoi na nóżkach to od tył i 250 metrów wykrywa, a ten sam już w słupie od tył dopiero na równi ze słupem ..., a te 100 metrów to nawet przy 100km/h na 30 km/h wystarczy, a dlatego że w rx65e w zasadzie w Ka nie ma fałszywek (dosłownie 5 razy na rok) więc każde Ka to pedał i zawsze gdzieś kanalia zaczajona w krzakach :lol: . Pewnie że wolałbym 200-300 metrów i od przodu i od tył ale nie ma tak dobrze. A co do zmiany auta to tak jak poprzednio VW Passat b4 i ten sam rocznik co wcześniej tylko diesel a nie benz+gaz i pełen wypas (przy moich przebiegach i potrzebie dużego osobowego kombi rozwiązanie idealne), ale szyba zwykła bez przeszkód dla AR. A poprzedni VW Passat 13.03 09 w piątek o 23.55 poległ na autostradzie A2 pod Koninem poprzez wjechanie w ruskiego tirka w dupę przy około 130 km/h gdzie tamten jechał jakieś 85 km/h no i do przedniej szyby miazga i żona złamana stopa... :crazy: no i oczywiście moja wina, a czemu to już nieważne, ale 200 zł trzeba było przyjąć i 6 pkt. Dobrze że to własna ślubna bo wtedy to kolizja i wykroczenie więc luzik, a gdyby jakaś kochanka to przestępstwo i sprawa karna z urzędu no i wyrok pewnie w zawiasach. Dobrze że tylko tak się skończyło ale zadyma była karetki, policja , straż, obsługa autostrady itp. Najważniejsze że AR też to przeżył ai nawet się nie wyczepił o dziwo z rzepa.
Dzisiaj zrobiłem fotki nowego mondea z Karolinki (tej naszej od tuningu gipsem BMW) :D terenu ale wsadzę jutro bo zostały w aparacie .
marlon301
Redaktor naczelny

Pochwały: 14
Miasto: lubuskie

Post #40 przez Chalek 29 maja 2009, 18:11

marlon301 napisał(a):Co do wykrywania to nie mam pojęcia do czego to zależy bo ten sam fotoradar np w Krośnie Odrzańskim jak stoi na nóżkach to od tył i 250 metrów wykrywa, a ten sam już w słupie od tył dopiero na równi ze słupem

Więc pozostaje mieć nadzieję ze to problem "słabego odbicia fali" i dlatego sygnal jest odbierany równo ze słupem. W mojej okolicy(Jelenia Góra) jest używany przenośnie i stacjonarnie AD9T i mam sprawdzoną informacje ze robią fotki tylko z najazdu i zawsze z lampą żeby było dokładnie widać twarz kierowcy. Nie wiem niestety jak jest w innych miejscach.

marlon301 napisał(a): poprzedni VW Passat 13.03 09 w piątek o 23.55 poległ na autostradzie A2 pod Koninem poprzez wjechanie w ruskiego tirka w dupę przy około 130 km/h gdzie tamten jechał jakieś 85 km/h no i do przedniej szyby miazga i żona złamana stopa...

Nie wiedziałem o wypadku, dobrze że nikt nie zginął

marlon301 napisał(a):Najważniejsze że AR też to przeżył a i nawet się nie wyczepił o dziwo z rzepa

I dalej będzie służył jak trzeba ;)
Chalek
Pisarz

Miasto: Jelonka

Poprzednia stronaNastępna strona